Vilomix produceert sneller dankzij verpakkingslijn van Arodo | Blog
Totaalpartner voor verpakkingsnoden

Al vele jaren vertrouwt Vilomix op de expertise en verpakkingsmachines van Arodo voor haar fabrieken binnen en buiten Denemarken. Samenwerken in vertrouwen staat daarbij centraal. “Vilomix zocht een totaalpartner voor al haar verpakkingsnoden”, vertelt Ulrich Kjeldgaard-Knudsen, Sales & Project manager van Arodo Scandinavia. “Bij Arodo streven we ernaar om gericht advies te geven en zeer ver te gaan in het meedenken met de klant. Bij Vilomix hebben we dit vertaald in een all-in verpakkingsoplossing op maat van hun specifieke wensen en de feed-industrie.”

De recentste opdracht die we kregen: een extra afvullijn voor zakken, een palletiser en een rekhoesmachine. Dé uitdaging was de erg korte levertermijn, maar we gingen ervoor. 

Kwaliteitsbewaking Project Management 

Om een project zoals dat van Vilomix tot een succes te maken, is zeker ook de persoonlijke aanpak en kwaliteitsbewaking van het Arodo Project Management team van belang. De Project Manager focust altijd op de scoop, planning en het budget. Hij is aanwezig bij de overdracht van de verkoop en waakt over het ganse traject, zowel over de opbouw bij Arodo als de installatie en opstart van de machine bij de klant. 

“De eerste capaciteitstest (Factory Acceptance Test) voor Vilomix gebeurde in onze testlocatie in Arendonk”, geeft Project Manager Kristof Van Gorp aan. “Daarna volgde de opstelling ter plaatse. Aansluitend kwamen onze servicemonteurs in actie. Zij regelden de machines in voor de specifieke zakken, product, snelheid en situatie. Naast het instellen van een breed spectrum aan parameters, werden ook de verbindingen naar andere systemen onder de loep genomen: communicatie met andere machines, productaanvoer,  datasystemen enz. Na het in bedrijf nemen van de machines hebben onze allround servicemonteurs ter plaatse aan de operatoren opgeleid hoe ze met de verpakkingslijn aan de slag kunnen. Als ultieme proef werd er tenslotte de capaciteitstest gedaan, de Site Acceptance Test.”

Een boost voor de productiecapaciteit 

De productiecapaciteit van Vilomix verhogen, dat was ons doel. “En daarin zijn jullie geslaagd”, besluit Frank Chrestensen, Technical Manager bij Vilomix. “De nieuwe verpakkingslijn is binnen de gewenste timing gebouwd en geïnstalleerd. De extra installatie heeft onze productiesnelheid aanzienlijk versneld, wat een boost. Doorheen de jaren – zo’n 10 ondertussen – spreekt Arodo telkens weer onze taal. Jullie kennen onze noden en bieden prima service. Ook de 24/7 hotline en support stellen we zeer op prijs. De samenwerking mag van ons nog lang zo doorgaan.”

Bekijk de video op https://youtu.be/4Yt6XxeBPrg

Tags

Datum van inzending

Andere posts over dit thema

We contacteren u graag!

Voer alsjeblieft uw naam en telefoon nummer (inclusief landnummer) in.
We bellen u zo snel mogelijk terug.

Call me back