Oppervlaktebehandeling EHEDG met RVS Finish | Arodo Total Bag-Handling
Nabehandeling RVS-onderdelen

RVS Finish heeft alle expertise in huis op vlak van het nabehandelen van RVS-producten. Met 4 straalcabines, een slijpafdeling van 1.500 m2 en een cleanroom klasse 5 is een hoog niveau van afwerking gegarandeerd. Het team bedacht het Fine Finish® droogstraalproces, een uniek procédé in de wereld. Verder staan ze hun klanten bij met glasparel stralen, slijpen, automatisch stralen, cleanroom reinigen, polijsten en assemblage. De medische sector, machinebouw, mechatronica en voedingsmiddelenindustrie zijn maar enkele branches die al decennialang vertrouwen op de kwaliteit van RVS Finish. Ook wij werken al vele jaren met hen samen voor het behandelen van roestvrij stalen machineonderdelen of complete machines. 

“We voldoen aan alle normen voor oppervlaktebehandelingen, waaronder de eisen binnen de hygiënische verwerking van producten in de voedingsmiddelen- en farmaceutische industrie”, vertelt Driek Brouwers, bedrijfsleider bij RVS Finish. “We zijn continu bezig met het optimaliseren van onze processen, wat resulteert in bijvoorbeeld steeds lagere Ra-waardes. Die zorgen ervoor dat de hygiëne en reinigbaarheid van (half)fabricaten toenemen, een meerwaarde voor onze klanten.”

Oppervlaktebehandeling voor voedingsmiddelenindustrie

De kennis van RVS Finish komt ons goed van pas. Van zodra de constructiewerkzaamheden van alle onderdelen en modules klaar zijn, schakelen we hen in voor de afwerking, met name het stralen en slijpen op ruwheden. Voor verpakkingslijnen in de food sector is het van groot belang dat alle onderdelen die met voedingsproducten in contact komen, gevrijwaard worden van vuil en microbiële besmettingen en dat de machines goed schoon te maken zijn. De toegevoegde waarde van RVS Finish bij dit soort projecten is voor groot. Zij zijn de experts in oppervlaktebehandeling of surface treatment voor de voedingsmiddelenindustrie.

“Dit doen we conform de richtlijnen van EHEDG (European Hygienic Engineering and Design Group)”, zegt Driek. “Arodo zorgt er eerst en vooral voor dat de engineering van de onderdelen en procesapparatuur aan de normen voldoet en wij doen hetzelfde wat de afwerking op ruwheid betreft.” Na de behandeling komen de onderdelen terug naar Arendonk voor assemblage. 

De pipeline? O.a. een complete AROVAC-verpakkingslijn voor het verpakken van calciumcarbonaat in PE zakken die hermetisch afgesloten dienen te worden. Het product bevindt zich in een toestand met veel lucht. Wees maar zeker dat een oppervlaktebehandeling van de onderdelen conform EHEDG  bijdraagt tot een uiterst hygiënisch verpakkingsproces.

Meer weten over verpakkingsmachines voor voedingsmiddelenindustrie? Contacteer ons!
 

Tags

Datum van inzending

Andere posts over dit thema

“Ook de verpakkingsindustrie evolueert! Arodo wil een voortrekkersrol spelen op vlak van verpakkingsoplossingen op maat. Via onze nieuwsbrief houden we u graag op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.”

Schrijf in op onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes, wijzigingen en aanbiedingen in één pakket. Enkel bij interessante nieuwtjes bezorgen we een e-mail, niemand houdt van spam.

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes, wijzigingen en aanbiedingen in één pakket. Enkel bij interessante nieuwtjes bezorgen we je een e-mail, niemand houdt van spam.

We contacteren u graag!

Voer alsjeblieft uw naam en telefoon nummer (inclusief landnummer) in.
We bellen u zo snel mogelijk terug.

Call me back