Veelgestelde vragen aan serviceafdeling | Arodo Total Bag-Handling
Remote support en service

« Kunnen jullie eens kijken wat het probleem met de machine is? »

Onze serviceafdeling krijgt vragen of meldingen rond storingen. Dankzij geavanceerde technologie kunnen we storingen meestal vanop afstand of remote bekijken, opvolgen en oplossen. Dit werkt het beste als ervoor gekozen is om de (Arodo standaard) eWON industriële router in de verpakkingsmachine in te bouwen. Het grote voordeel van deze software ten opzichte van bv. een inbelmodem is dat we machinedata en storingen efficiënter kunnen monitoren. Via eWON kunnen we apparaten (display, PLC – programmeerbare logische sturing) volledig en veilig overnemen. Voor u als klant betekent dit dat we sneller zicht hebben op het effectieve probleem in de machine en vlugger kunnen reageren met een gepaste oplossing.

Preventief onderhoud

« Wat is de gemiddelde slijtageperiode van jullie verpakkingsmachines? »
« Wat is het onderhoudsinterval? »


Is er effectief een onderdeel kapot, dan komen we on-site. Meestal nog dezelfde dag. Ook bij service-interventies in het buitenland schakelen we snel en zorgen ervoor dat onze field service engineer spoedig ter plaatse is. Slijtage is machine- en productieafhankelijk. Logisch, want sommige verpakkingslijnen draaien 8 uur per dag, andere 24 uur per dag. Die slijtage kunnen we niet vermijden, maar ervaring heeft geleerd dat preventief onderhoud van grote waarde is: verhoogde betrouwbaarheid, minder downtime, waardebehoud… Schuift u het onderhoud vooruit tot storingen een dringend probleem vormen of kiest u voor de preventieve methode?

Bij Arodo plannen we graag een preventief onderhoud voor u in, volgens een concrete planning zonder verrassingen. Periodiek onderhoud geeft meer continuïteit in het onderhoud maar ook in de productie gedurende het jaar. Omdat wij zo veel mogelijk dezelfde monteur inzetten voor uw onderhoud, krijgt die steeds meer inzicht in de noden van uw machines. Het onderhoudsinterval kiest u in overleg met Arodo. Meestal komen we dan nog 1x per jaar langs voor groot onderhoud, in een periode die voor uw productie interessant is. Voor sommige van onze klanten is dat in de zomer, voor andere de laatste weken van het jaar. 

Praktische vragen verpakkingslijnen

« Hebben jullie alles op stock of moeten wij zelf stock aanleggen? »

De meeste onderdelen hebben wij op stock, van cilinders, besturingsunits en fotocellen tot de meest gangbare motoren voor verpakkingsmachines. Een vervanging is dan zo gebeurd. Het is wel handig om zelf een stock aan te leggen van verbruiksartikelen, sealdraden, zuignappen enz. 

« Wij willen andere zakken gaan draaien of een andere sluiting. Kan dat op deze machine? »

Als u andere zakken of een andere sluiting wenst, is extra onderzoek wenselijk. Gewoonlijk starten we met het doornemen van de machinespecificaties, zodat we weten waarvoor uw machine oorspronkelijk gemaakt was. Dan gaat de vraag richting engineering en testen we of de specifieke zakmaat past. Van genaaide zakken (met/zonder omvouwen) naar een pinch-sluiting? Vraag ernaar!

« Wij willen een etiketteermachine, kan dat? »

Traceerbaarheid wordt steeds belangrijker, met name in het kader van voedselveiligheid. Het toevoegen van een etiketteermachine aan uw installatie kan daarvoor noodzakelijk zijn. Een retro-fit op de juiste plaats in de machine behoort altijd tot de mogelijkheden. Maar ook het loggen van gewichten, foutenmeldingen, enz. zijn wensen die we steeds vaker tegenkomen. Graag zitten we samen met uw software engineers rond de tafel en kijken hoe we de software het best kunnen opzetten. We vinden altijd een oplossing, daar kunt u van op aan.

Storingen aan verpakkingsmachines? Nood aan onderhoud of onderdelen? 

Wat uw vraag ook is, contacteer onze serviceafdeling.
 

Tags

Datum van inzending

Andere posts over dit thema

“Ook de verpakkingsindustrie evolueert! Arodo wil een voortrekkersrol spelen op vlak van verpakkingsoplossingen op maat. Via onze nieuwsbrief houden we u graag op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.”

Schrijf in op onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes, wijzigingen en aanbiedingen in één pakket. Enkel bij interessante nieuwtjes bezorgen we een e-mail, niemand houdt van spam.

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes, wijzigingen en aanbiedingen in één pakket. Enkel bij interessante nieuwtjes bezorgen we je een e-mail, niemand houdt van spam.

We contacteren u graag!

Voer alsjeblieft uw naam en telefoon nummer (inclusief landnummer) in.
We bellen u zo snel mogelijk terug.

Call me back