Gezocht: mechanisch en software engineers | Arodo Total Bag-Handling
Meerwaarde creëren als mechanisch engineer of programmeur

Het bouwen van verpakkingsmachines op maat vraagt om samenspel tussen alle afdelingen. Zodra de klantvraag en -eisen gedefinieerd zijn, ligt er een belangrijke verantwoordelijkheid bij mechanisch engineering en programmatie.

“Het is ons doel om elke machine mechanisch in productie te kunnen geven”, vertelt Jeroen. “Onze job is zeer breed. Denk aan het functioneel ontwerpen en uitwerken van machines, machineonderdelen en producten in een 3D-constructietekening, het vastleggen van technische data in het product data management systeem, standaardiseren, value engineering enz. Een mechanisch engineer doet ook een stuk ontwikkeling en moet oog voor detail hebben. Elk product zo goed mogelijk op punt krijgen en out-of-the-box denken om betere oplossingen aan te reiken, daar draait het om. Het mooie bij dit alles is dat een mechanisch engineer bij Arodo de creaties een tijdje later effectief ziet werken in de fabriek. Ook de feedback uit ‘het veld’ komt terug via de monteurs. Dat is een groot voordeel. Verder is het streven naar interne efficiënte is een belangrijke pijler. We maken weliswaar machines op maat, maar een mechanisch engineer moet mee waken over de standaardisering van een onderdeel of bepaald pakket van het Arodo assortiment. Dan zijn er nog de deadlines: die zijn heilig.” 

“De keuzes die we mechanisch maken, hangen samen met programmatie”, gaat Wim verder. “Onze software engineers bestuderen o.a. de mechanische tekeningen, machinespecificaties en elektroschema’s. Zo kunnen we programma’s schrijven voor de plc’s, displays, regelaars enz. die de verpakkingsmachines gaan aansturen. We ondersteunen van test- tot opstartfase en tijdens het in bedrijf nemen van het product bij de klant. De verantwoordelijkheid van een software engineer stopt dus niet bij programmatie en dat is zeer waardevol. Je leert bovendien alle dagen bij. We beschikken over hoogtechnologische werkmiddelen, maar het kan al eens zijn dat klant met iets nieuws komt. We zoeken het uit en zijn zo de technologische schakel tussen de klant en de machine.”

Constant in ontwikkeling

Techniek en software in de verpakkingsbranche staan niet stil. Logisch dat de engineers en programmeurs van Arodo continu mechanisch, elektrisch en op vlak van programmatie worden bijgeschoold. Industrie 4.0, verdergaande digitalisering en automatisering in de machinebouw… kennis op peil houden in deze snel evoluerende tijden is één van de topprioriteiten.

“We doen er ook alles aan om nieuwe collega’s zo goed mogelijk in te werken”, zegt Wim. “Onlangs is er een stagiair gestart bij programmatie en die wordt binnenkort een vaste collega. Die korte inloopperiode komt toch mooi van pas, dus stagiairs zijn zeker welkom om ons bedrijf beter te leren kennen.”

“Bij Arodo word je gehoord en gezien”, geeft Jeroen aan. “Er is volop ruimte om jezelf te ontwikkelen. Ik ben destijds in 2000 gestart en ik ben zeer dankbaar voor de doorgroeimogelijkheden die ik heb gekregen. Elke job begint met initiatief en verantwoordelijkheid nemen en dan creëer je zelf kansen.”

Allesbehalve een bureaujob

Er zit veel beweging in een job als mechanisch of software engineer, letterlijk en figuurlijk. Vastroesten op je stoel is er niet bij. Als mechanisch ingenieur ga je namelijk ook wel eens on site om de technische details af te stemmen. Als programmeur werk je zowel aan je bureau (voorbereidingen) als in de fabriek en bij de klant. Je hoofdwerkplaats blijft natuurlijk Arendonk. Werken op niveau in binnen- en buitenland, dat kan niet iedereen zeggen.

“De boog moet niet altijd gespannen staan”, besluit Jeroen. “Een drink of uitstap met de collega’s is vaak heel gezellig. De jobinhoud zit goed, de teamspirit en verloning zijn prima… niet twijfelen en zeker onze vacatures voor mechanisch engineers in de gaten houden.”

“Het gaat best hard het laatste jaar”, voeg Wim nog toe. “Er komen steeds nieuwe projecten bij en om onze groei verder te ondersteunen, zijn wij steeds op zoek naar gedreven en ervaren software engineers.” 
 
Solliciteer hier voor Software Engineer PLC-machinebouw!

Solliciteer hier voor Mechanical Engineer Machinebouw! 

Tags

Datum van inzending

Andere posts over dit thema

“Ook de verpakkingsindustrie evolueert! Arodo wil een voortrekkersrol spelen op vlak van verpakkingsoplossingen op maat. Via onze nieuwsbrief houden we u graag op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.”

Schrijf in op onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes, wijzigingen en aanbiedingen in één pakket. Enkel bij interessante nieuwtjes bezorgen we een e-mail, niemand houdt van spam.

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes, wijzigingen en aanbiedingen in één pakket. Enkel bij interessante nieuwtjes bezorgen we je een e-mail, niemand houdt van spam.

We contacteren u graag!

Voer alsjeblieft uw naam en telefoon nummer (inclusief landnummer) in.
We bellen u zo snel mogelijk terug.

Call me back