Nieuw algemeen directeur Joost Van Aaken | Arodo
Een solide basis

Elke dag de Arodo prestatie naar de klant toe verbeteren, dat was Mariannes missie toen ze in 2013 aan zet was om het algemeen beleid uit te stippelen. Of noem het bouwstenen voor constante groei, met een doorgedreven focus op klant én medewerker. Want het is een wisselwerking. Bedrijfsprocessen optimaliseren en een flexibele organisatie opbouwen, dat kan niet zonder de ontwikkeling van talent. 

“We hebben de voorbije jaren op elk niveau geïnvesteerd”, vertelt Marianne. “Enkele voorbeelden zijn onze inzet op vlak van Industrie 4.0, automatisering met een nieuw ERP-systeem, digitalisering met online media, het verder opleiden van medewerkers en het aantrekken van nieuw talent. Ik heb getracht om met ons team een solide basis te creëren voor de toekomst.”

Meerwaarde creëren

“Die basis heb ik tijdens mijn inwerkperiode al zeer goed gevoeld”, gaat Joost verder. “Er is een prima start gemaakt om het productportfolio nog beter te doen aansluiten bij de klantvraag. Met mijn technische achtergrond en ervaring als projectmanager en leidinggevende functies bij internationale bedrijven wil ik de connectie tussen de markt, techniek en projecten verder uitbouwen.”

Technisch inzicht dus, op dat vlak blinkt Joost uit. “Maar een directeur moet zich technisch niet bemoeien, laat het er ons op houden dat ik hun taal spreek”, voegt Joost toe. “Arodo heeft een sterke R&D-afdeling die al voor baanbrekende ontwikkelingen in de sector zorgde, o.a. met een uniek AROVAC-vacuumeersysteem. Die voorstrekkersol, daar moeten we aan blijven werken. En ik heb er het grootste vertrouwen in.” 

Het komt er volgens Joost op aan om telkens weer de vertaling te maken naar wat de klant wil. Doorlooptijd, productie, eersteklas kwaliteit en service, dat zijn continue aandachtspunten. Dat dit teamwork is, staat ook voor Joost voorop. “Ik wil onze mensen ruimte geven om aan innovatieve oplossingen te werken”, gaat hij verder. “Zodat we samen trots kunnen zijn op elke Arodo machine en iedere klant. Meerwaarde creëren voor iedereen, dat wil ik.”

Internationale opportuniteiten

Joost praat met een technische blik, maar brengt ook strategische en commerciële ervaring en een groot netwerk mee. Als doener is hij gewend vinger aan de pols te houden en stapjes vooruit te zetten. Hij is ervan overtuigd dat er internationaal nog heel wat opportuniteiten liggen voor het sales team. Ook daar wil hij een steentje toe bijdragen. En tot slot: analyseren en bijsturen op basis van feiten, want dat moet een directeur evengoed doen. 

Op 19 april 2019 gaat Marianne effectief met vervroegd pensioen. Er is een ruime overdrachtstijd geweest en Joost is er klaar voor. Het wordt druk en uitdagend, dat beseft hij wel als vader  van 3 kinderen. Maar hij krijgt er nu een mooie familie bij. En Marianne? “Tijd voor ons twee, reizen, sporten, lezen misschien nog studeren en vrijwilligerswerk… een ander netwerk opbouwen en genieten van dingen waar tot op heden te weinig tijd voor was”, besluit ze. We zijn er zeker van dat ze haar nieuwe bezigheden met dezelfde grote drive zal doen.

Succes Joost! Genieten maar, Marianne!


Kennismaken met Joost? Contacteer ons.

Tags

Datum van inzending

Andere posts over dit thema

“Ook de verpakkingsindustrie evolueert! Arodo wil een voortrekkersrol spelen op vlak van verpakkingsoplossingen op maat. Via onze nieuwsbrief houden we u graag op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.”

Schrijf in op onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes, wijzigingen en aanbiedingen in één pakket. Enkel bij interessante nieuwtjes bezorgen we een e-mail, niemand houdt van spam.

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes, wijzigingen en aanbiedingen in één pakket. Enkel bij interessante nieuwtjes bezorgen we je een e-mail, niemand houdt van spam.

We contacteren u graag!

Voer alsjeblieft uw naam en telefoon nummer (inclusief landnummer) in.
We bellen u zo snel mogelijk terug.

Call me back