H.Essers vult zakken kunststofgranulaten met verpakkingslijn van Arodo
Oude afzakinstallatie vervangen

H.Essers biedt wereldwijde gepersonaliseerde en geïntegreerde transport- en logistieke oplossingen. Ze staan bekend als innovatieve speler die continu meerwaarde wil creëren voor klant en product, met het oog op een optimale logistieke keten. Value added services noemen ze dat, en daarbij horen ook labelling- en verpakkingsactiviteiten. 

“Onze afzakinstallatie voor het vullen van zakken met kunststofgranulaten was zo’n 30 jaar oud”, vertelt Yuri Schaerlaecken, Process Engineer bij H.Essers. “Wisselstukken waren nog moeilijk te vinden en dat was de aanleiding om de markt op te gaan en te zoeken naar een leverancier voor een nieuwe verpakkingsmachine voor de chemie. Het eerste contact met Arodo zat meteen goed. Hun expertise kwam ons van pas.”

Verpakkingsmachine op maat

Zodoende gingen we van start met het engineeren van de machines (ontwerp/productietekeningen) en de operatoren van H.Essers gaven input voor de bouw. Na de designfase werd de installatie in Arendonk opgebouwd, getest en werd H.Essers tussentijds uitgenodigd om de status van de machine te bekijken. De verpakkingslijn bestond uit:
 
  • Zakkenvulmachine met buisfolie
  • Palletiser
  • Rekhoesinstallatie

“We bouwden een verpakkingsmachine op maat”, gaat Jan van Noort verder, Sales Manager bij Arodo. “Dit betekent dat we alle klantenwensen zoals gebruikelijk mee integreerden. Een goed voorbeeld is in dit geval het geautomatiseerd cleaning gedeelte met trechter voor het spoelwater.”

Mechanische aanpassingen voor capaciteitstoename

In februari 2019 vond de montage bij H.Essers plaats. Zodra de nieuwe machine operationeel was, werd de oude afgebroken. “Streefdoel was een capaciteit van 1.000 zakken per uur”, geeft Yuri aan. “Maar daar zaten we in het begin niet direct aan door de uitdagende eigenschappen van het te verpakking product. Arodo heeft alles op alles gezet om op te schakelen en bij te sturen. Door enkele mechanische aanpassingen nam de capaciteit toe. Een heel verschil met de oude machine, die na 30 jaar niet meer dezelfde capaciteit haalde.”

“Het is een andere manier van werken”, besluit Yuri. “De verpakkingslijn voldoet aan de hedendaagse norm, is PLC-gestuurd, biedt meer programma’s en functies en kan vanop afstand gemonitord worden dankzij een eWON industriële router (Note: hierdoor kan Arodo 24 uur per dag op afstand service verlenen). Nog een leuke anekdote: de machineoperator die er nu mee werkt, heeft ook 30 jaar de vorige installatie bediend. Zijn nakend pensioen, het afsluiten van de vorige machine, aan de slag gaan met de nieuwe installatie… dat voelt voor hem als de kroon op zijn loopbaan. Hij kent onze verpakkingslijn voor de chemie het beste en hij is zeer tevreden met het geleverde werk van Arodo en de moderne werkwijze.”

Op zoek naar een verpakkingsmachine voor de chemie of andere sector? Wij geven graag advies!
 

Tags

Datum van inzending

Andere posts over dit thema

“Ook de verpakkingsindustrie evolueert! Arodo wil een voortrekkersrol spelen op vlak van verpakkingsoplossingen op maat. Via onze nieuwsbrief houden we u graag op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.”

Schrijf in op onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes, wijzigingen en aanbiedingen in één pakket. Enkel bij interessante nieuwtjes bezorgen we een e-mail, niemand houdt van spam.

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes, wijzigingen en aanbiedingen in één pakket. Enkel bij interessante nieuwtjes bezorgen we je een e-mail, niemand houdt van spam.

We contacteren u graag!

Voer alsjeblieft uw naam en telefoon nummer (inclusief landnummer) in.
We bellen u zo snel mogelijk terug.

Call me back