Verpakkingsoplossing op maat voor Vilofoss-diervoeders | Arodo
Preferred partner voor verpakkingsoplossingen

In het kader van de modernisering en uitbreiding van de productiecapaciteit heeft Vilofoss aan Arodo gevraagd om een nieuw verpakkingssysteem te ontwerpen. Het systeem moest een afzakinstallatie en een palletiser omvatten, met de nodige transportbanden en aansluiting op een automatisch transportsysteem voor pallets van en naar het magazijn.
Vilofoss maakt in al haar productieafdelingen al gebruik van Arodo-zakkenvulmachines en palletisers. Goede ervaringen uit het verleden – van advies tot after-sales in alle vestigingen die met Arodo samenwerken – gaven de doorslag om ook voor dit project met Arodo in zee te gaan.

State-of-the-art technologie – verbluffende capaciteitstoename

Het was een uitdaging om de nieuwe machines  te installeren binnen de beschikbare oppervlakte. Na opmeting en analyse van de plaatselijke omstandigheden ontwierp Arodo in verschillende planningsfases en in nauw overleg met de klant een nieuwe installatie op maat. Het werd een totaalconcept dat aan alle vereisten voldoet. 
De gebruikte weeg- en doseertechnologie maakt een snelle en residuvrije reiniging van de productlijnen mogelijk. Dit garandeert een productwissel zonder risico op verontreiniging. Bij een productwissel wordt het nieuwe proces aangestuurd vanuit het ERP systeem en na het voltooien van de productieorder volgt automatisch een bevestiging van de uitgevoerde opdracht. Zo wordt het complete productieproces gedocumenteerd en is elke zak traceerbaar. 
Het Arodo-sluitsysteem voor zakken heeft de kwaliteit van de sluitingen aanzienlijk verbeterd. Ook het uiterlijk en de vormgeving van de verpakking heeft daar baat bij. Bovendien zorgde de nieuwe opzaktechnologie voor een capaciteitstoename van 20%, en dat met maar één operator.

Samenwerking voor win-winsituatie

Het resultaat van de nieuwe investering? Een visueel betere en 100% schone verpakking. Bovendien bereikte Vilofoss door de hogere capaciteit een totale beschikbaarheid. Een beschikbaarheid die het bedrijf ook op lange termijn kan garanderen, dankzij het servicecontract met Arodo. Een positieve afronding van het project dus, met absolute klanttevredenheid als resultaat. Arodo kreeg inmiddels dan ook de go voor de bouw van een volledige installatie in een andere Vilofoss-vestiging.

Capaciteit verhogen met een nieuwe verpakkingsinstallatie? Wij geven graag advies!
 

Tags

Datum van inzending

Andere posts over dit thema

“Ook de verpakkingsindustrie evolueert! Arodo wil een voortrekkersrol spelen op vlak van verpakkingsoplossingen op maat. Via onze nieuwsbrief houden we u graag op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.”

Schrijf in op onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes, wijzigingen en aanbiedingen in één pakket. Enkel bij interessante nieuwtjes bezorgen we een e-mail, niemand houdt van spam.

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes, wijzigingen en aanbiedingen in één pakket. Enkel bij interessante nieuwtjes bezorgen we je een e-mail, niemand houdt van spam.

We contacteren u graag!

Voer alsjeblieft uw naam en telefoon nummer (inclusief landnummer) in.
We bellen u zo snel mogelijk terug.

Call me back